Antiviral si antiiflamator natural

 Publicat la 2017-02-16      2054 vizualizari       0

shutterstock_361508606

Rețeta capsulelor Biosept – frunze de măslin, lichen de piatră, scoarță de salcie, muguri de plop, cuișoare – reprezină asocierea de plante medicinale destinate combaterii inflamației și congestiei mucoaselor de la nivelul căilor respiratorii și în același timp plante care au și proprietăți antivrale acționând direct asupra cauzei îmbolnăvirii.

Studiile au demonstrat modul în care substanțele active din compoziția acestor plante medicinale acționează asupra virusurilor și mecanismul de acțiune antiinflamator. De exemplu în cazul frunzelor de măslin acțiunea antivirală se datorează în principal oleuropeinei, acidului oleanolic și hidroxitirozolului, iar celelalte plante din compoziție au arătat de asemenea un mecanism complex de acțiune antivirală.

Proprietățile antiinflamatorii atât de utile în cazul răcelilor, sunt prezente la toate plantele din compoziție. Astfel beneficiem de efectul antiinflamator, analgezic și antipiretic (de reducere a febrei) al scoarței de salcie, al mugurilor de plop, al lichenului de piatră și nu în ultimul rând al frunzelor de mălin și cuișoarelor. De exemplu în cazul mugurilor de plop activitatea antiinflamatoare este atribuită și cvercetinei, acizilor fenolici și pinocembrinei, având eficiență similară cu diclofenacul, lichenul de piatră a fost comparat cu ibuprofenul, iar salcia știm că este aspirina naturală.

Deci administrarea de la primele semne de răceală a acestui remediu natural ne ajuă să combatem disconfortul resimțit și să îndepărtăm cauza și virusul responsabil de îmbolnăvire.