15.69
Biosept (antibacterian, antiviral), A5, capsule

CONTRIBUIE LA ELIMINAREA MICROORGANISMELOR POTENŢIAL PATOGENE DIN TRACTUL RESPIRATOR, DIGESTIV ŞI GENITO-URINAR

Frunzele de măslin

Frunzele de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca având efect de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene. Studiile efectuate au arătat că oleuropeinele din frunzele de măslin au capacitatea de a pătrunde prin învelişul lipoproteic al germenilor inhibând astfel procesul de replicare al ARN-lui. De asemenea, cresc imunitatea prin stimularea directă a producţiei de fagocite.

Scoarţa de salcie albă

Scoarţa de salcie albă s-a dovedit a fi o veritabilă sursă naturală de precursori ai acidului acetil salicilic. Cercetările ştiinţifice au descoperit în compoziţia sa saligenina, o substanţă care se transformă în organism în acid salicilic, care însă nu irită tubul digestiv. Are un efect de reducere a temperaturii corpului prin mecanism sudorific fiind recomandată pentru reducerea disconfortului asociat acestor simptome.

Lichenul de piatră

Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, aspect corelat cu capacitatea sa de a se apăra împotriva diferiţilor agenţi patogeni.  Are în compoziţia sa polizaharide cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagiu conţinute, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este foarte util pentru a calma iritaţiile membranelor mucoase ale tractului respirator, ajutând la înlăturarea disconfortului de la nivelul lor.

Mugurii de plop

Mugurii de plop sunt numiţi şi propolis vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care îi conferă proprietăţi sudorifice, de reducere a temperaturii corpului.

Cuişoarele

Cuişoarele, originare din Indonezia, îşi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamănă cu nişte cuie mici. Sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene.