Tinctura BIOSEPT – o opţiune terapeutică pentru infecțiile respiratorii acute

 Publicat la 2017-01-11      3098 vizualizari       0

custom-custom_size___shutterstock_546804955

Tincturile constituie o opţiune terapeutică pentru infecțiile respiratorii acute deoarece ele sunt imediat absorbite de organism, iar substanţele active din compoziţia lor îşi instalează efectul curativ foarte rapid şi eficient. În caz de răceală, gripă sau chiar bronșită utilizați tinctura BIOSEPT-A4 care are o compoziţie echilibrată de plante medicinale şi uleiuri esenţiale cu importante proprietăţi antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare şi expectorante: muguri de plop, isop, hrean, cuişoare, iarbă mare, ulei esenţial de ti-tree, de fenicul şi de cimbru.

Uleiurile esenţiale nu sunt solubile în apă dar sunt solubile în alcool de aceea pot fi încorporate în tincturi crescându-le puterea terapeutică. Astfel, prin prezenţa în tinctura BIOSEPT-A4 a uleiului esenţial de cimbru și ti-tree este potenţată eficacitatea antimicrobiană a preparatului, iar prin  uleiul esenţial de fenicul care are proprietăţi expectorante şi antispastice inclusiv pe musculatura bronşică este amplificată proprietatea de combatere a tusei cu componentă spastică cum este cea din bronşitele cronice sau acutizările infecţioase ale acestora.

Cum administrați corect tinctura BIOSEPT?

Tinctura BIOSEPT-A4 se administrează diferenţiat în funcţie de vârstă astfel: pentru copiii între 3 și 6 ani puneţi 10-20 picături într-o cană cu ceai și administrați de 3 ori pe zi; pentru copiii între 7 și16 ani puneți 20-35 picături la o cană cu ceai, de 3 ori pe zi;  iar pentru copiii peste 16 ani şi adulţi câte 40 de picături la o cană de ceai sau apă, de 3 ori pe zi. Durata unei cure este de 10-14 zile, în funcție de severitate simptomelor.

Recomandăm să diluaţi întotdeauna tinctura înainte de a o folosi în minim 150 ml de apă sau ceai, preferabil cald, pentru a reduce concentraţia de alcool. Administrarea în ceai cald are 2 avantaje, face ca alcoolul să se evapore rapid şi astfel eliminaţi efectele nedorite ale acestuia şi pe de altă parte beneficiaţi de efectul încălzitor şi sudorific al unei infuzii de plante medicinale, cum sunt ceaiurile din gama Hapciu sau Plantusin.